Translate

vrijdag 27 juni 2014

zomervakantie


Het is alweer bijna zomervakantie, daarom hier een paar leuke dingen die je kunt gaan doen op vakantie of thuis.

Picknicken.
Picknicken.
Het klinkt misschien oubollig, maar op een kleedje, lekker in het zonnetje genieten van de door jezelf gemaakte broodjes, salades, cup cakes en nog meer zelfgemaakte hapjes. Je kunt lekker gaan picknicken, trommel wat vrienden op en ga naar een park dicht in de buurt. Stel je budget op samen met je vrienden en maak of koop lekkere hapjes. In het park kun je ook gaan voetballen, batmintonnen of gewoon lekker luieren. Het ligt er natuurlijk aan wat je zelf leuk vindt. Een watergevecht ver van het kleedje is echt een aanrader, vooral nu het zo warm wordt.


Strand.

Wat je ook kunt gaan doen is zwemmen in een zwembad met vrienden of juist naar bijvoorbeeld aangelegde strandjes zoals Down Under in Houten of Klein Scheveningen in Ouderdijk. In Google kun je veel meer van zulke strandjes vinden. Maar als je op vakantie bent in een ander land kun je dit net zo goed doen. in brochures kijken wat er in de omgeving te vinden is voor je je vakantie boekt en daar heen gaat.
Strand.


                   BBQ.
BBQ.
Barbecueën is ook super leuk met je vrienden of familie. Als je vegetariër ben( net als ik ) kun je ook gewoon mee-eten. Je kunt ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld salades, spiesjes, rijst, lekker veel groenten en of aardappelen zijn zodat je niet perse alleen maar vlees eet maar dat je ook vol zit na het barbecueën. “Makkelijk en lekker: neem een coquille in de schelp. Maak de schelp open maar zorg dat het vlees aan de schelp vast blijft zitten. Plaats de coquille omgekeerd op de barbecue. De hitte slaat onder de schelp waardoor de barbecuesmaak in een paar seconden in de coquille komt. Lekker nog wat rauw van binnen. Draai dan de schelp om en serveer met zomerse sla erin, zo uit de schelp.''

Dit waren zo ongeveer wat tips die ik meestal uitvoer tijdens mijn vakantie. Beetje lezen, vooral niet thuis blijven, leuke dingen doen en voor de rest lekker uitrusten. Ik hoop vooral dat jullie hier wat aan hebben en voor de rest een fijne vakantie toegewenst.

Imelda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten